Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 4 főre

  • 200 g CUCINA NOBILE lasagne tésztalap
  • 800 g sütőtök
  • 200 g MILSANI trappista sajt
  • 500 g HÚSMESTER darált sertéshús 30% zsírtartalommal
  • 500 g CUCINA NOBILE passzírozott paradicsom
  • 100 g vöröshagyma
  • 20 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
  • 15 g LE GUSTO só
  • 10 g LE GUSTO őrölt fekete bors
  • 500 ml MILSANI ESL tej, 2,8%
  • 30 g HAPPY HARVEST finomliszt
  • 5 g LE GUSTO só
  • 5 g LE GUSTO őrölt fekete bors

Elkészítés módja

  1. A sütőtököt kettévágjuk, majd egy kanál segítségével kiszedjük belőle a magokat. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kb. 40 perc alatt 200 °C-on alsó-felső sütési móddal megsütjük.
  2. A mártáshoz a lisztet és a fűszereket egy lábasba mérjük, folyamatos kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük, s közepes lángon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és hagyjuk kissé lepirulni. Ezután felöntjük a passzírozott paradicsommal és fedő alatt kb. 20 percig főzzük.
  4. A puha sütőtököt kikanalazzuk és összetörjük.
  5. Kb. egy 30 x 40 cm méretű tepsibe egy kevés mártást kanalazunk, majd egy rétegnyi tésztalapot helyezünk rá. Ráöntjük a húsos ragut, ráreszeljük a sajt felét. Egy újabb réteg tésztalapot helyezünk a tepsibe, amin eloszlatjuk az összetört sütőtököt. Ezt befedjük tésztalapokkal, ráöntjük a maradék mártást és megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Az összeállított lasagnét 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!